Hva er Zentangle® metoden?


Zentangle metoden er en lettlært, avslappende og hyggelig aktivitet hvor du lager vakre bilder ved å tegne strukturerte mønstre. Vi kaller et slikt mønster, en ‘tangle’. Du lager tangles med kombinasjoner av prikker, linjer, enkle kurver, S-kurver og rundinger. Disse enkle formene er "elementære pennestrøk" i all Zentangle kunst. Mønstrene tegnes på små papirbiter som kalles "fliser" (eng. tiles). Vi kaller dem fliser fordi vi har muligheten til å sette dem sammen i flotte mosaikker.


Zentangle metoden handler imidlertid først og fremst om selve prosessen som har en avslappende - og for noen en lindrende - effekt. Den øker fokus, og stilner uro og tankespinn ved å tegne repeterende streker og former. Din venstre logiske tenkende del av hjernen blir dempet og din intuitive og kreative del av hjernen blir stimulert.

Hvordan begynner jeg?


DEMO gratis


Det beste er å lære metoden fra en Certified Zentangle Teacher (CZT). Du kan registrere deg for nyhetsoppdateringer og få tilgang til en kort demo med introduksjon og 'smaksprøve' hvor du kan tegne samtidig med meg slik at du kan se om dette er noe du vil utforske videre. 

Hvis du foretrekker en live online demonstrasjon eller et møte meg for mer informasjon, send meg gjerne en e-post, så setter vi opp en tid for det tilpasset dine ønsker.

KURS

I et introduksjonskurs på ca 2 timer lærer du metoden inngående og blir du kjent med filosofien bak metoden. Du tegner dine første mønstre og lager ditt første lille kunstverk i metodens 8 enkle trinn. Det rapporteres fra de som har tegnet en stund, at prosessen også har en positiv innvirkning på livet generelt.


Hvis du melder deg på et introduksjonskurs har du samtidig mulighet til å bestille en original Zentangle oppbevaringspose med basisprodukter med 15 % rabatt (bestill minst 5 dager i forkant av kurs via påmeldingslinken for kurs). Du kan også gjerne bruke det du har. Se under hva du trenger for å komme i gang, samt hva oppbevaringsposen inneholder. 


Se Kurs for datoer introduksjonskurs og temakurs

Pris: 275 kroner uten materiale (som kan bestilles i tillegg ved påmelding)

Fasilitert av Maria C. Hofman, Certified Zentangle Teacher

Metoden har lav terskel


  • den er lett-tå-lære - du trenger bare å kunne skrive navnet ditt (virkelig!)
  • den krever ingen tid foran skjermen (online smaksprøver og kurs har bare 20-30 % skjermtid)
  • har 8 trinn som begynner og slutter med takknemlighet
  • kan gjøres med enkle materialer - fineliner/penn, papir, blyant og tegnestubb/fingertupp
  • den kan filtrere bort dagens frustrasjoner ved å bruke 15 minutter (eller 5 eller 50)
  • du kan ikke gjøre feil
  • den gir mestringsfølelse (resultatet er et lite kunstverk som de fleste ikke trodde de kunne få til)
  • den gjør det mulig å slappe av og fokusere på grunn av ‘eleganse av grenser’ - du vet hva du skal gjøre

Flyt og økt velvære


Zentangle kunst er nonfigurativ som betyr at det ikke skal forestille noe spesielt. Du kan snu flisen og finne den vinklingen du liker best, det er ingen opp eller ned. Vi planlegger heller ikke hva vi skal tegne, slik at du kan ta det med ro og fokusere på hvert pennestrøk. Du kommer i flyt fordi du ikke behøver å bekymre deg for resultatet, du kan ikke gjøre feil og du trenger ikke å vite hvordan en tangle kommer til å se ut for å tegne den. Hvert mønster, tangle, består av enkle trinn som er lett å lære og gir overraskende effekter når de settes sammen.


Når du bruker Zentangle-metoden for å lage vakre bilder, kan du øke fokus, kreativitet, selvtillit og en følelse av velvære.

Hva du trenger

Penn

Du trenger noe å tegne med, gjerne en svart penn, fineliner eller tynn tusj.


Introduksjonskursets oppbevaringspose inneholder en Sakura micron pen med Pigma blekk av arkvkvalitet som er vannfast og lysekt.

Papir

Du kan bruke hvilket som helst papir, noen lager vakre tegninger på gamle bokark.


Introduksjonskursets oppbevaringspose inneholder 4 originale Zentangle fliser av

syrefritt, tykt kunstnerpapir. av 100 % bomull (9x9 cm), og 2 håndskårne små litt tynnere papirfliser (5x5 cm).

Blyant

En blyant for å avgrense arbeidsflaten og påføre grafitt for skyggelegging.


Introduksjonskursets oppbevaringspose inneholder 1 grafittblyant av kunstnerkvalitet med HB bly som er lett å jobbe med.

Tegnestubb

En tegnestubb, tortillon, Q-tips eller fingertuppen din for å skyggelegge.


Introduksjonskursets oppbevaringspose inneholder en tortillon, et lite rullet papirverktøy for skyggelegging med presisjon.

Bakgrunn

Zentangle metoden er utviklet av Rick Roberts and Maria Thomas som sier på deres webside zentangle.com: "Vi tror at livet er en kunstform og at hver enkelt er en kunstner. Når du lager Zentangle kunst, vil du oppdage tilgang til ditt indre reservoar av kreativitet og fantasi OG en enkel måte å uttrykke det på. Det gir innsikt og selvtillit for å utvikle ditt unike uttrykk."


Dette er jeg så enig i og kan jeg støtte opp under av egen erfaring. Kan du skrive navnet ditt, kan du ‘tangle’. Det øker fokus og kreativitet, gir kunstnerisk tilfredshet sammen med en økt følelse av velvære. Zentangle-metoden nytes over hele verdenen av mennesker i alle aldre og med vidt forskjellig bakgrunn og diverse interesser - studenter, leger, pensjonister, kunstnere, mange har erfart de positive effektene på sitt område. "Zentangle-metoden er en elegant metafor for bevisst kunstnerskap i livet." (zentangle.com)