Hva er NeuroArt?


NeuroArt er kunstverk som oppstår når man bruker elementer fra NeuroGraphica® metoden. Jeg har valgt denne betegnelsen for også å kunne inkludere tegninger hvor du ikke følger metoden nøyaktig og tar deg kunstneriske friheter.


Bildene som vist her, er 'rene' NeuroGrahica tegninger hvor NeuroGraphica metoden er fulgt. Du tegner resultatene du ønsker deg med full oppmerksomhet på tanker, følelser og kroppslige reaksjoner. I prosessen transformerer du dine negative emosjoner eller underbevisste overbevisninger til noe som du opplever som fordøyelig og behagelig. Du farger bokstavelig talt verden vakrere (som er misjonen til Tankeflyt).

Metoden har lav terskel


  • den er lett å ta i bruk under (selv)coaching - du trenger bare å kunne holde en penn
  • vi bruker såkalte neurolinjer og enkle basisformer fra naturen som for eksempel en sirkel
  • den krever ingen tid foran skjermen, men coaching med NeuroGraphica kan gjøres online også
  • følger flere trinn som bidrar på hver sin unike og betydningsfulle måte til prosessen 
  • kan gjøres med enkle materialer - fineliner i forskjellige tykkelser, papir, fargeblyanter og/eller markers
  • den kan transformere dagens frustrasjoner ved å bruke 30 minutter (eller 60 eller mer)
  • den gir mestringsfølelse og bidrar til økt emosjonell intelligens

Workshop eller 1:1 session


Jeg er en sertifisert NeuroGraphica spesialist og holder tema workshopper hvor vi bruker denne tegnemetoden. Jeg bruker metoden også i 'kreativ refleksjon' som er 1:1 samtaler med en coachende væremåte hvor du selv tegner rundt et selvvalgt tema. 

Hvis du foretrekker en live online demonstrasjon eller en virtuell kaffe meg for mer informasjon, bestill gjerne et møte.

Fasilitert av Maria C. Hofman, Certified NeuroGraphica specialist

Flyt og transformasjon


NeuroGraphica er nonfigurativ som betyr at det ikke skal forestille noe spesielt. Du gir selv innhold og mening til elementene i tegningen din. Vi tegner med full oppmerksomhet på hva som hver linje, form eller farge gjør med tanker, følelser og kroppen og tar hensyn til det. Vi kommer lett i flyt når ting begynner å løse opp under prosessen. Resultater kommer av seg selv, i etterkant, eller ved betraktning av tegningen underveis. Vi tegner og fargelegger til vi virkelig liker det vi ser, og utgangspunktet (et tema, negativ følelse, en uro) har undergått en positiv endring.


Når du bruker NeuroGraphica metoden for å lage tegninger får du alltid noe vakkert å se på. Samtidig som dit ubevisste jobber videre 'med saken'.

Hva du trenger

Tusjer

Du trenger noen tusjer i forskjellige bredder å tegne med

Papir

Du kan bruke hvilket som helst papir i A4 eller A3 format.


Farge-blyanter

Fargeblyanter i minst noen basis farger.


Markers

Noen foretrekker markers som gjør at du kan fargelegge litt raskere.

Bakgrunn

NeuroGraphica metoden er utviklet av Pavel Piskarev som er en allsidig mann. Han er blant annet arkitekt, dr. i filosofi, professor i psykologi, kunstner, business coach og han omfavner virkelig prinsippet av uendelige muligheter. Han brenner for å utvikle verktøy som muliggjør kvalitative endringer i ens bevissthet og mestring av nye evner.